Az udvaron támadott meg a medve egy fiatal nőt Gyergyószárhegyen

Fiatal nőre támadt rá a medve kedd délelőtt a Hargita megyei Gyergyószárhegyen. A 31 éves áldozat könnyebb sérüléseket szerzett – írja közleményében a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság. FRISSÍTÉS: Összeült a helyi bizottság, hogy a lakott területen támadó medve sorsáról döntsenek. 

Az eset a nő házának udvarán történt, amelynek közelében két medve jelenlétét is jelezték korábban a RO-Alert-rendszerben.

Az első információk szerint az egyik nagyvad bemászott a kertbe, könnyen megsebesített a nőt, aki bemenekült a házba. Még időben sikerült az ajtót is becsuknia előtte, de a nagyvagy még így is megrongálta az ajtóra szerelt szúnyoghálót.

A megyei mentőszolgálat munkatársai látják el a sérüléseit.

FRISSÍTÉS: Az eset nyomán összehívták a helyi bizottságot, amely a szükséges beavatkozásokról dönthet – közölte a Maszol érdeklődésére Györffy Gábor, Gyergyószárhegy alpolgármestere. A bizottság elnöke elmondta: a vadállat elkergetése mellett határoztak, ami meg is történt. Az esetről készült jegyzőkönyvben rögzítették, hogy további károkozás esetén az állat kilövése is elképzelhető. 

A községvezető hangsúlyozta: nem ez az első eset, hogy medve járt a településen. Korábban gyümölcsfákat, gyümölcsösöket tett tönkre a nagyvad éjszakánként. A korábbi esetekben és szerdán is a 112-es sürgősségi számon kértek segítséget. Ugyanakkor a keddi volt az első alkalom, hogy embert sebesített meg a vadállat Gyergyószárhegy belterületén.

(Címlapjép: Pixabay)

Kapcsolódók

Kimaradt?