Madéfalván ismét emberre támadt a medve

Egy 52 éves asszony egy újabb medvetámadás áldozata. Az eset pénteken délben történt Madéfalván, ahol rövid időn belül ez a második eset.

A település határában a mezőn támadott meg a medve egy 52 éves madéfalvi nőt. A Maszol érdeklődésére Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője elmondta: az eset pénteken dél körül történt, a nőnek a végtagjain, a nyakán és a mellkasán vannak sérülések. Legalábbis ez derült ki a család segélyhívásából, amellyel a mentőt hívták.

„Miután a medve megtámadta a mezőn, a hozzátartozók hazavitték az áldozatot és a lakáshoz hívtak segítséget. Egy orvosos mentő vonult ki és várom, hogy megerősítsék a végleges diagnózist” – részletezte az igazgató.

A nő a fiával ment ki a Madéfalva közelében található kaszálóra dolgozni, amikor egy bozótos részről hirtelen rátámadt a nagyvad – mondta a Maszolnak Szentes Csaba, Madéfalva polgármestere.

FRISSÍTÉS: Harapott és karmolt sebei vannak az áldozatnak – közölte a Maszollal a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sajtóreferense, Kiss Edit. „Az alkarján van egy súlyosabb seb, amely az alkar csontjait is érintette, egy másik seb pedig a tarkóján keletkezett. Jelenleg a kórház sürgősségi osztályán ápolják, folynak a kivizsgálások, az állapota stabil” – mondta a szóvivő.

Pénteken ez volt a második medvetámadás Hargita megyében, a reggeli órákban Gyimesközéplok térségében egy pásztor esett a nagyvad agressziójának áldoztául. Az elmúlt két hétben korábban Madéfalván és Vaslábon sebesített meg pásztorokat a nagyvad.

Kapcsolódók

Kimaradt?