Elgázolt a vonat egy autót Gyergyószárhegyen, az áldozat nincs eszméleténél

Gépkocsit gázolt el a Csíkszereda és Marosvásárhely közötti vonalon közlekedő Regio vonat péntek délután Gyergyószárhegyen. A személygépjárműben egy férfi ült, aki az első információk szerint megsérült, eszméletét veszítette. FRISSÍTÉS: Új mozdonynyra volt szükség – közölte a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

Mint írták, a helyszínre két tűzoltóegység sietett ki Gyergyószentmiklósról egy nehéz műszaki mentésre alkalmas járművel, valamint egy rohammentős autóval. A segítségnyújtásból a mentőszolgálat is kivette a részét. A férfit a rohammentővel szállították a Gyergyószentmiklósi Városi Kórházba.

Amikor a mentőegységek megérkeztek, az áldozat nem volt eszméleténél, ám műszaki mentésre nem szorult. Az ütközés következtében a személyautó lesodródott a sínekről, így a vasúti forgalom viszonylag gyorsan helyreállt. 

FRISSÍTÉS: A vonatot mellékvágányra állították a gyergyószárhegyi vasútállomáson, mivel a mozdony annyira megrongálódott, hogy nem tudta folytatni az utat Marosvásárhelyig. Egy új mozdonyt indítottak el Madéfalváról, ez húzza majd el a szerelvényt a célállomásra. 

Cikkünk frissül

(Címlapkép: Maszol)

Kapcsolódók

Kimaradt?