Az éjszakai vihar tüzet és áradást is okozott Bihar megyében

Fákat döntött ki az erős szél, pincéket öntött el a víz és villámcsapás miatt kigyulladt egy panzió a hajnali viharok után Bihar megyében.

A vihar miatti első riasztást hajnali fél négy körül kapták a Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai, akkor egy siteri panzióhoz hívták őket, amelynek villámcsapás miatt kigyullad a teteje.

A tűzhöz a váradi és szalárdi tűzoltók szálltak ki tűzoltókocsikkal és mentőkkel, érkezésükkor már az egész tetőszerkezet égett. A mentősök közbelépésére szerencsére nem volt szükség, a tűz oltása közel egy órán át tartott, a fából készült épület emeletét és földszintjét, valamint a szomszéd épületet sikerült megóvniuk a lángoktól.

Gyegyesény településen hajnali 4-től reggel 8 óráig kilenc pincéből kellett kiszivattyúzniuk a vizet a vaskohsziklási tűzoltóknak, azon a környéken az eső volt sok.

Szintén csütörtökön reggel Nagyváradon is dolguk volt a tűzoltóknak, a Nicolae Zsiga (volt Kőfaragó) utcában az egyik ház tetejére dőlt fát kellett eltávolítaniuk, a Nicolae Bolcaş utcában pedig egy autót szabadítottak ki a rádőlt fa alól.

(Címlapkép: Körösvidéki Készenléti Felügyelőség)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?