Részletek derültek ki az emberéletet követelő Bihar megyei ítéletidőről

Súlyos állapotban van az emberéletét követelő vasárnap esti Bihar megyei vihar három sérültje. Egy 37 éves nagyváradi férfi vesztette életét, amikor tornádószerű szél söpört végig a csarnóházai kempingen – tájékoztatott hétfőn a Körös-vidéki Készenléti Felügyelőség.

Az ítéletidő vasárnap este csapott le a - Sebes-Körös egyik mellékfolyójának torkolatánál, a Király-hágótól néhány kilométerre délre fekvő - Bihar megyei településen: több nyárfát gyökerestől kicsavart és az út két oldalán lévő kempingek sátraira, illetve az autókra döntött, a szemtanúk szerint a jégesőt tornádószerű vihar kísérte. A turisták egy része bemenekült a faluba, mások az autókban, sátrakban maradtak.

A halálos áldozat egy 36 éves nagyváradi férfi, aki az autójában vesztette életét, amikor rádőlt egy fa. A másik kempingben egy fa egy sátrat temetett maga alá, három ember súlyosan megsérült, őket a nagyváradi megyei kórházban ápolják. Egyikük állapota továbbra is válságos: a 23 éves nő súlyos agyrázkódást szenvedett, éjjel megműtötték.

A sebesültek között hét gyerek van, a legkisebb egy hét hónapos csecsemő. A 16 sérültből négyen maguk jelentkeztek a bánffyhunyadi sürgősségi osztályon, hárman pedig a nagyváradi kórházban, a többieket mentők szállították el.

Ioan Mihaiu, Bihar megye prefektusa szerint Csarnóházán egy egyházi rendezvényre gyűltek össze a hívek csütörtöktől kezdődően, de többségük vasárnap hazautazott. Közlése szerint az ítéletidő miatt bajba került hátramaradottak mentésében összesen 90 ember vett részt, munkájukat Sorin Mihai Caba, a készenléti felügyelőség parancsnoka irányította.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?