Ismét sűrű hétvégéjük volt a bihari tűzoltóknak

Tüzet oltottak, embert mentettek, fel nem robbant lövedéket vittek el, és a SMURD-nak segédkeztek hétvégén a Bihar megyei tűzoltók.

Pénteken egy nagyváradi tömbház első emeleti lakásába kellett behatolniuk, a lakás 76 éves tulajdonosát félig öntudatlanul, a konyhában találták meg. Az idős férfit elsősegélynyújtás után átadták a mentősöknek. Ugyanaznap koraeste, szintén Nagyváradon egy égő autót oltottak el, a tüzet vélhetően az elektromos rendszer rövidzárlata okozta.

Később egy sitervölgyi háztűzhöz riasztották a tűzoltókat, a házat az út egy részén csak gyalog tudták megközelíteni. A csűr erőteljesen lángolt, félő volt, hogy átterjed a többi épületre, ezért egy, a ház és az égő csűr közti fakamrát ledöntöttek, és eltávolították a közelből a többi éghető anyagot is a hegyközcsatári önkéntes tűzoltók segítségével. A házra nem terjed át a tűz, hat tonna széna égett.

Szombaton délelőtt egy nagyváradi tömbház hatodik emeleti lakásába kellett behatolniuk, ott a tulajdonos 84 éves édesanyját öntudatánál, de válságos állapotban találták, az idős hölgyet átadták a mentősöknek. Valamivel később egy tömbház földszintére kellett behatolniuk, ott a 65 éves tulajdonost az ágyból kiesve találták, megkapta a szükséges ellátást.

Szintén szombaton Érkörtvélyesen egy gazda talált fel nem robbant lövedéket a saját kertjében kapáláskor, ezt a tűzszerészek elszállították.  Ugyanaznap délelőtt a vaskohsziklási tűzoltókat Rénybe riasztották őket, ott a lakóház teteje és egy melléképület lángolt. A tüzet vélhetően egy nem megfelelően szigetelt kémény okozta. Közelében éghető anyagok voltak, de a lángokat sikerült megfékezni, bár 120 négyzetméternyi tető és a berendezés egy része is megsemmisült.

Szombaton éjjel Nagyváradon egy újabb házba kellett behatolniuk, ott a ház 64 éves tulajdonosát elesve, öntudatánál de mozgásképtelenül találták meg. A férfit ellátták és kórházba szállították – számolt be a Körös-vidéki Készenléti Felügyelőség.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?