Általánossá tenné a gépjárműadó alóli felmentést a forradalmárigazolvánnyal rendelkezőknek egy PNL-s képviselő

Mentesítené a gépjárműadó befizetése alól a forradalmárigazolvánnyal rendelkező személyeket Florin Roman parlamenti képviselő.

Minden kedvezményezett csak egy gépjárműre kapna adómentességet | Illusztráció: AgerpresA Nemzeti Liberális Párt (PNL) politikusa tervezetet nyújtott be a parlamentbe az adótörvénykönyv módosítására. E szerint „az 1989-es forradalom meghatározó harcosa” cím birtokosainak nem kell gépjárműadót fizetniük, viszont, ha több autó van a tulajdonukban, akkor az adómentesség csak egy járműre érvényes.

A tervezet indoklása szerint ezt a kedvezményt a 2004/341-es számú törvény jelenleg is előírja a forradalmárigazolvánnyal rendelkező személyeknek, viszont az adótörvénykönyv az önkormányzatokra bízza az alkalmazását. A helyhatóságok nem egységesen járnak el: vannak olyan települések, ahol kell gépjárműadót fizetniük a forradalmároknak, máshol pedig adómentességet élveznek.

Florin Roman tervezete szerint valamennyi önkormányzat köteles alkalmazni az adómentességről szóló előírást. Indoklásában hangsúlyozta, hogy a törvénymódosítás jelentéktelen bevételkiesést okoz a települések költségvetésében.

A jogszabályjavaslatot első házként a szenátus tárgyalja, döntő házként a képviselőház vitatja meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?