A teljes gázhálózatot kicserélik a csíkszeredai Festő Nagy István lakónegyedben

Zajlik a gázvezetékek cseréje a csíkszeredai Festő Nagy István sétányon és a Szív utca egyes szakaszain. Az április elején megkezdett munkálatokat három szakaszban végzik és június közepéig tartanak. Várhatóan ősszel a városközponti lakónegyed átfogó felújítása is megkezdőik.

Április elején gázvezetékcsere kezdődött a Festő Nagy István sétányon és a Szív utcában. A munkálatok ideje alatt útlezárások lesznek, ami nemcsak a közlekedést, hanem a parkolást is megnehezíti.

Illusztráció | Fotó: Adobe Stock

„Megértést és türelmet kérünk mindazoktól, akiknek a mindennnapi tevékenységét érinti a kivitelezés, viszont a kellemetlenségek után új időszámítás kezdődik a városközponti lakónegyedben, hiszen előkészíti a negyed átfogó felújítását, ami várhatóan ősszel fog elkezdődni” – mondta portálunknak Bors Béla. Az alpolgármester megjegyezte: szoros együttműködés eredményeként a gázhálózatért felelős Delgaz Grid Rt. saját beruházásként nagyléptékű fejlesztést indított el az említett utcákban, még mielőtt elkezdődne a lakónegyed felújítása, a vállalat csapata minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a munkálatok gyorsan és biztonságosan haladjanak.

Megtudtuk, hogy a gázvezetékek cseréjét követően ősszel megkezdik a városrész felújítását, többek között új út- és járdaburkolat lesz, parkolókat létesítenek, új közvilágítási hálózat készül, térfigyelő kamerákat szerelnek fel, megújulnak a zöldövezetek, lesz játszótér, utcabútorzat, zárható kerékpártároló, gördeszkások és extrém kerékpárosok által használható pálya, a tömbházak mellett pedig gumiborítású futópálya is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?