A sepsiszentgyörgyiek önkormányzati támogatással szépíthetik a zöldövezeteket

Idén közel 80 sepsiszentgyörgyi lakótársulás jelentkezett az önkormányzat zöldövezet-szépítési programjára. A sepsiszentgyörgyi városháza már tíz éve minden tavasszal támogatja a lakónegyedi tulajdonosi társulások igyekezetét, hogy szebbé tegyék a tömbházak környékét és a zöldövezeteket.

A lakók igénylésére az önkormányzat 1500 lej értékben biztosít díszfacsemetéket, cserjéket, élő sövényt, padokat, kerítést, virágokat, fűmagot és termőföldet. A lakóknak vállalniuk kell egyrészt, hogy a városháza által biztosított támogatási összeghez hozzátesznek még 20 százalékot. Az igényelt javakat az önkormányzat alárendeltségébe tartozó városi kertészet Árkosi út 22. szám alatti székhelyén tudják átvenni és ezek elszállítása, a növények elültetése és gondozása, a kerítés és a padok felszerelése és karbantartása a kérelmezők feladata.

Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata | Facebook

A Virágos Sepsiszentgyörgy program keretében az önkormányzat idén is díjazza a legszebb erkélyeket és zöldterületeket. A versenybe május 15-ig lehet még benevezni azzal, hogy az ingatlanjuk körüli zöldövezetről, kapuk elejéről, erkélyekről és lakcímükről küldenek legalább 3 fotót a sepsiimage@gmail.com címre. A zsűri a fotók és a helyszíni látogatás alapján május második felében értékeli a benevezett területeket.

Idén a lakossági zöldövezetek kategóriában egy öntözőrendszer a fődíj, és az ebben a kategóriában benevezett minden versenyző jövőre a helyi önkormányzat zöldövezet-szépítési programja keretében a 300 lejes önrész befizetése nélkül kapja meg a 1500 lej értékű cserjéket, növényeket, sövényeket, virágokat, kerítéseket és padokat.

A legszebb erkély és a legszebb kapu előtti terület kategóriában az első három helyezett 500, 300 és 100 lej értékű vásárlási utalványt kap. Emellett mindhárom kategória első három helyezettjét egy személyre szabott szolgáltatáscsomaggal is jutalmazza a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?