Sepsiszentgyörgyön önkormányzati támogatással szépítik a lakónegyedeket

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat idén tavasszal is jelentős összeggel támogatja a lakónegyedi tömbházak körüli zöldövezetek szépítését és rendezését.

A megyeszékhelyi önkormányzat 2012-ben indította a tömbházak körüli zöldövezet-karbantartási programot. Ennek keretében évente támogatják a lakónegyedi tulajdonosi társulások munkáját annak érdekében, hogy tavasszal és nyáron az épületek közti zöldövezetek gazdagabbak és rendezettebbek legyenek, ezáltal a városi élettér minősége javuljon, a környezet szebb, kellemesebb legyen.

A lakótársulások idén is igényelhetnek a városházától padokat, díszfa-csemetéket, cserjéket, élő sövényt, virágokat, fűmagot és tömbházakat övező kert-elemeket. Az önkormányzat lépcsőházanként 1500 lej értékig támogatja a zöldövezet rendezést. Ez társfinanszírozási rendszerben működik, így a szükséges összeg 80 százalékát a városháza fedezi, a fennmaradó 20 százalékot pedig a tulajdonosi társulás kell hozzátegye önrészként.

A program iránt érdeklődő sepsiszentgyörgyi lakótársulások április 30-ig nyújthatják be igénylésüket a városháza Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodában.

Kapcsolódók

Kimaradt?