Sepsiszentgyörgyön ismét díjazzák a legszebb zöldövezeteket

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat idén is meghirdette a már hagyományosnak számító zöldövezeti szépségversenyt. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem lehetett meghirdetni a Virágos Sepsiszentgyörgy nevű versenyt, ugyanis a zsűri nem kereshette fel otthonukban a benevező lakosokat.

Idén május 15-ig három kategóriában lehet benevezni a versenybe, így díjazzák a legszebb lakóterületi zöldövezeteket, a legszebb erkélyeket és a kapuk előtti területeket. A városháza tájékoztatása szerint a zöldövezet-szépségversenyre bárki benevezhet, aki Sepsiszentgyörgyön, Szépmezőn, Szotyorban vagy Kilyénben lakik.

A lakónegyedi zöldövezet kategória idei fődíja egy öntözőrendszer, ám mindenki, aki benevez a lakónegyedi zöldövezet kategóriába, különböző javakban részesül. E szerint 1500 lej értékben kapnak a városházától cserjéket, növényeket, sövényeket, virágokat, kerítéseket és padokat. A legszebb erkély és a legszebb kapu előtti terület kategóriák díjait a Dalia Virágüzlet biztosítja.Fotó: Vargyasi Levente

Benevezni legkevesebb három nagyfelbontású fotó beküldésével lehet, amelyeket a varosimazs@sepsi.ro címre küldhetnek el a jelentkezők május 15-ig. A zsűri ezen fotók alapján értékeli a pályázatra benevezett zöldövezeteket és május második felében személyesen is felkeresik a benevezetteket.

Sepsiszentgyörgyön néhány éve készült el a zöldövezetek nyilvántartása, ami szerint a város 279,6 hektáros közterületéből 80,1 hektár zöldövezet, ezen összesen 20 006 darab fa található közterületen. Ebben a felmérésben nem szerepelnek a magánterületeken lévő zöldövezetek, vagyis a magánházak udvarát nem vették figyelembe, holott egy kertben lévő fa által kibocsátott oxigén is bekerül a város levegőjébe. Emellett Sepsiszentgyörgy körül sok az erdő, ami javítja a levegő minőségét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?