Sepsiszentgyörgy: közeledik a tavasz, lehet tervezni a lakónegyedek szépítését

A tavasz közeledtével a sepsiszentgyörgyi önkormányzat ismét jelentős összeggel támogatja a lakónegyedi tömbházak körüli zöldövezetek szépítését és rendezését. A lakótársulások április 30-ig igényelhetnek a városházától padokat, díszfa-csemetéket, cserjéket, élő sövényt, virágokat, fűmagot és tömbházakat övező kert-elemeket.

Az önkormányzat lépcsőházanként 1 500 lej értékig támogatja a zöldövezet rendezését. A szükséges összeg 80 százalékát a városháza fedezi, a fennmaradó 20 százalékot pedig a tulajdonosi társulásnak kell fedeznie, önrészként.

Az eljárás igen egyszerű: mindössze egy kézzel írott kérést kell leadni április 30-ig a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájában. A Városgazdálkodási Igazgatóság arra hívja fel a lakosok figyelmét, hogy a kérések leadását ne hagyják utolsó percre, mert a vegetációs időszakban lévő növények a késő tavaszi átültetéskor kevesebb valószínűséggel élnek meg.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a társulásoknak a lakókkal közösen kell megtervezniük, hogy mit szeretnének igényelni, és a listát le kell adják a városházára. Lehetőség van padokat igényelni (darabja 657 lej), léckerítést (folyóméterenként 33,50 lejért), díszfa-csemetéket (darabja 10 lej), cserjéket (darabja 6 lej), élő sövényt (folyóméterenként 30 lejért), különböző virágokat (darabja 2 lej), fűmagot (kilogrammonként 16 lejért) és termőföldet (négyzetmétere 60 lej).

Az igénylő 48 órán belül köteles elültetni a növényeket, az egyéb javakat pedig egy héten belül felszerelni. A növények gondozásáért a pályázó lakótársulás felel, az ültetésre vonatkozó szabályok és határidők betartását a Városgazdálkodási Igazgatóság ellenőrzi.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat 2012-ben indította a tömbházak körüli zöldövezet-karbantartási programot. Ennek keretében évente támogatják a lakónegyedi tulajdonosi társulások munkáját annak érdekében, hogy tavasszal és nyáron az épületek közti zöldövezetek gazdagabbak és rendezettebbek legyenek, ezáltal a városi élettér minősége javuljon, a környezet szebb, kellemesebb legyen.

Kapcsolódók

Kimaradt?