A liberális párt több nőt látna a vezetői tisztségekben

Fotó: AgerpresA Nemzeti Liberális Párt továbbra is támogatja, hogy minél több nő kerüljön polgármesteri, megyei tanácselnöki, törvényhozói, helyi vagy megyei tanácsosi tisztségekbe – írta pénteken a Facebookra Nicolae Ciucă miniszterelnök, a PNL elnöke.

Ciucă beszámolt arról, hogy pénteken a parlament épületében találkozott a liberális nők szervezetének képviselőivel, és biztosította őket afelől, hogy a PNL továbbra is támogatja, hogy minél több nő kerüljön polgármesteri, megyei tanácselnöki, törvényhozói, helyi vagy megyei tanácsosi tisztségekbe.

Kifejtette, pártelnökként az az egyik célja, hogy minél több nő jusson felelősségteljes pozícióba a párton belül. Nicolae Ciucă azt írta, határozottan támogatja a nemek közötti egyenlőséget, a nők jogainak védelmét.

„Egy modern társadalom szótárából el kell hogy tűnjön a diszkrimináció szó, hiszen egy valódi európai országban alapvető feltétel a nők és férfiak közötti egyenlőség. Románia sokat fejlődött e tekintetben, de továbbra is szükség van arra, hogy eltöröljük a nők és férfiak társadalmon belül betöltött szerepével kapcsolatos előítéleteket” – szögezte le a kormányfő.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?