Április 10-én választ új elnököt rendkívüli kongresszusán a PNL

Jövő vasárnap tartják a Nemzeti Liberális Párt (PNL) rendkívüli kongresszusát, amelyen megválasztják az új pártelnököt - döntötte el vasárnapi ülésén az alakulat országos tanácsa.

A vezetőtestület határozata értelmében a kongresszust április 10-én 11 órára hívják össze, az eseménynek a parlament épülete ad majd otthont. Döntés született arról is, hogy a kongresszuson 1300 küldött vesz majd részt.

A pártelnöki tisztségre pályázók április 6-a 18 óráig iktathatják jelöltségüket, az általuk előterjesztett indítványokat pénteken 22 óráig kell megvitatniuk a megyei szervezetek vezetőtestületeinek. Ahhoz, hogy egy indítványt elfogadottnak tekintsenek, legalább tíz megyei szervezetnek támogatnia kell azt.

Fotó: Agerpres

A kongresszus megszervezésével foglalkozó bizottság vezetésével Robert Sighiartăut bízták meg, a testület tagjai még Sebastian Bujduveanu, George Tuţă, Florin Roman, Gigel Ştirbu, Diana Băciună, Adrian Cosma, Bogdan Gheorghiu és George Şişcu.

Mint a Maszolon megírtuk, Gheorghe Flutur vezeti a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) a rendkívüli kongresszusig. Flutur ügyvivő elnöki megbízatásáról egyöntetűen döntöttek a testület tagjai. Az ülésen arról is határoztak, hogy a pártfőtitkári teendőket Lucian Bode látja majd el ideiglenesen. 

Florin Cîţu szombat délben bejelentette, hogy lemond a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségéről, majd Dan Vîlceanu pártfőtitkár is benyújtotta lemondását. A volt miniszterelnök, a szenátus jelenlegi elnöke a bejelentés utáni, sajtónak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy személyesen akarta kollégáival tudatni, hogy lemond a pártelnöki tisztségről.

„Nem tehettem ezt meg, mivel a kollégák nem voltak jelen, ezért csak iktattam a pártszékházban a lemondásomat. Ettől a pillanattól kezdve lemondtam a Nemzeti Liberális Párt elnöki tisztségéről” – fogalmazott a politikus.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?