A PNL két megyei elnöke is megerősítette, hogy Florin Cîţu pártelnök lemondását kérik

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) két megyei elnöke is megerősítette, hogy Florin Cîţu pártelnök lemondását és a rendkívüli kongresszus összehívását kéri egy közös levélben negyven megyei szervezet.

A PNL Brăila megyei szervezetének elnöke, Alexandru Popa képviselő csütörtökön azt mondta, maga is az aláírók közé tartozik. Mint fogalmazott, Cîţu pártelnökként „korrekt módon” viselkedett mindenkivel, megköszönik, amit az alakulatért tett, de terveik nem egyeznek meg a jelenlegi pártelnök elképzeléseivel, ezért szükségét érzik a változásnak. A szervezetnek egyöntetűen az a véleménye, hogy rendkívüli kongresszust kell összehívni, és Nicolae Ciucă miniszterelnöknek kell átvennie a párt irányítását – nyomatékosította.

Fotó: a román kormány Facebook-oldala

A levelet szintén aláíró Fehér megyei szervezet elnöke, Ion Dumitrel egy csütörtöki közleményben rámutatott, a legutóbbi kongresszuson jómaga is Florin Cîţu támogatói közé tartozott, a pártelnök azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. „El kell fogadnunk, hogy vannak dolgok, amelyeket azonnal korrigálni kell, nem lehet határozatlan ideig halasztani” – fogalmazott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?