Becstelen az, amit Ludovic Orban művel – állítják a PNL vezető politikusai

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökválasztási kampányának durvulását és a szervezet jelenlegi elnökének nyilatkozatait kifogásolják a Florin Cîțu táborához tartozó liberális politikusok. Nyílt levélben szólították fel Ludovic Orbant, hogy fejezze be a kormányfőnek címzett „becstelen” nyilatkozatait, mert ezekkel nagy károkat okoz a PNL-nek is.

A nyílt levelet, amit a Puterea.ro portál tett közzé, számos ismert országos és megyei politikus aláírta, közöttük Emil Boc, Kolozsvár polgármestere, Rareș Bogdan, a PNL első alelnöke és európai parlamenti képviselője, továbbá Raluca Turcan munkaügyi, Nicolae Ciucă védelmi, Lucian Bode belügyi, Virgil Popescu energiaügyi és Sorin Câmpeanu tanügyi miniszter. Mellettük több megyei pártelnök és nagyvárosok PNL-szervezeteinek vezetői is kiálltak Cîțu oldalán, az aláírók teljes listája a levelet közzétevő portálon megtalálható.

Ludovic Orban túllépett egy határt, amire még nem volt példa a PNL történetében | Fotó: Agerpres

„Becstelennek ítéljük, hogy a PNL elnöke nyilvános lincselést hajtson végre a Nemzeti Liberális Párt által támogatott kormányfő ellen. A PNL történetében ilyen eddig sosem fordult elő és azt kívánjuk, a jövőben se legyenek ilyen pillanatok” – olvasható a Ludovic Orbannak címzett nyílt levélben. Az aláírók hozzáteszik: elhatárolódnak attól a fajta politikától is, ahogyan a PNL regnáló elnöke a párt „egyik legbiztosabb politikai partnerét”, Klaus Iohannis államelnököt támadja.

A személyes érdekeket egy párttag sem helyezheti a párt és a kormányzás érdekei elé. „Saját kollégáinak, a kormánynak és az államelnöknek a támadása kontraproduktív a PNL számára, a pártelnöki tisztségért folytatott belső kampány pedig becsületes és korrekt kellene legyen, nem pedig személyes leszámolás, ami sérülékennyé tesz a vetélytársakkal szemben” – fogalmaznak az Orbannak szóló kiáltványban.

Az első helyre a hatékony kormányzást kell tenni, és az elért eredmények tagadhatatlanok, fogalmaznak a nyílt levélben. Kiemelik: a 13 százalékos gazdasági növekedés bizonyítja, hogy Románia a jó úton halad, és „Florin Cîțu az egyetlen megfelelő vezető, aki kormányozhat, legalább 2024-ig”.

„Felelős viselkedést várunk el és elhatárolódunk minden olyan megnyilvánulástól, amely a kormányzat és a PNL jövőjének a súlyvesztését jelentheti” – zárják a nyílt levelüket a Florin Cîțu kormányfő és PNL-elnökjelölt mellett kiálló támogatók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?