banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Orban szerint negatívan hat a PNL megítélésére Cîţu húsz évvel ezelőtti elítélése

Ludovic Orban szerint rontja a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megítélését az a napokban nyilvánosságra került információ, miszerint Florin Cîţu miniszterelnököt húsz évvel ezelőtt elítélték az Amerikai Egyesült Államokban.

Orban azt mondta, „nagyon fáj” neki, ami történik, mert a párt elnökeként csapatával mindig azért dolgozott, hogy erősítsék az alakulatot, választásokat nyerjenek, kormányt alakítsanak.

„A PNL elnöki tisztségéért induló jelöltként is egy erős pártot szeretnék, amelyben megbíznak az emberek, az ilyen történések azonban csökkentik az embereknek az alakulatba vetett bizalmát, főleg hogy nem egy egyszerű párttagról van szó, hogy a PNL által támogatott miniszterelnökről” – fogalmazott a B1 TV műsorában.

Orban azt állítja, Cîţu sosem beszélt neki az egyesült államokbeli esetről. Úgy véli, a miniszterelnöknek magának kellett volna nyilvánosságra hoznia a történteket, mert az ilyen információk nagy valószínűséggel napvilágra kerülnek előbb-utóbb.

Ludovic Orban ugyanakkor cáfolta, hogy ő maga vagy a belső választásokon őt támogató csapat valamelyik tagja állna a Cîţuval kapcsolatos információk megjelentetésének hátterében.

A miniszterelnök szerdán megerősítette azt a médiában megjelent hírt, miszerint 20 évvel ezelőtt megbírságolták az Amerikai Egyesült Államokban alkohol hatása alatt történő vezetés miatt.

„Kifizettem a bírságot, egy nagyon magas bírságot. Kihágásnak minősült a tett. Elkövettem egy hibát 20 évvel ezelőtt. Érdekes, hogy négy választási forduló alatt nem került elő ez az információ, most, a PNL belső választásán előkerül” – fogalmazott Florin Cîţu.

(Nyitókép forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?