Cîţu a fő probléma: az USR nem lép koalícióra a PNL-vel, ha ismét őt jelölik kormányfőnek

Dacian Cioloş, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke kizárja azt, hogy pártja koalícióra lépjen a Nemzeti Liberális Párttal (PNL), ha Florin Cîţut – a jelenlegi ügyvivő miniszterelnököt – jelölik ismét kormányfőnek.

A Digi24-nek nyilatkozva Dacian Cioloş elmondta: az USR „nagyon világos” feltételekhez köti a koalíció helyreállítását. Kérdésre válaszolva elutasította azt a lehetőséget, hogy pártja elfogadja Florin Cîţut miniszterelnöknek.

„Jó lenne már lezárni ezt a témát, mi egy ideje már lezártnak tekintjük. Komolyabb dolgokkal kell foglalkoznunk, ha ki akarunk lábalni a válságból” – jelentette ki Dacian Cioloş, emlékeztetve arra, hogy a PNL-vel folytatott szerdai tárgyalásokon nem volt téma a miniszterelnök személye, de az USR elfogadta azt, hogy a liberálisok jelöltje vezesse a kormányt.Florin Cîţut egyszer már megbuktatták az USR-sek, nem akarnak ismét vele kormányozni | Fotó: Agerpres

A pártelnök ismételten megerősítette: az USR csak akkor ül ismét tárgyalóasztalhoz a liberálisokkal, ha a PNL egyértelművé teszi a koalíció helyreállítására irányuló szándékát.

Dacian Cioloş elmondta: pártja az egészségügyi válság és az energiadrágulás problémájának megoldása mellett strukturális reformok bevezetését is jónak látja, amire szerinte a PNL és a Szociáldemokrata Párt (PSD) esetleges koalíciója nem lenne képes.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?