FRISSÍTVE – Nicolae Ciucă jelölteti magát a PNL elnöki tisztségére

Jelölteti magát a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségére Nicolae Ciucă. FRISSÍTÉS: A miniszterelnök a kormánykoalíció stabilitásának megőrzése érdekében jelentette be indulását.

A miniszterelnök 17 órakor sajtótájékoztatót tart, amelyet élőben lehet majd követni a Facebookon – jelentette be a PNL sajtóirodája.

Fotó: a román kormány Facebook-oldala

Nicolae Ciucă miniszterelnök vasárnap azt mondta, még nem döntötte el, hogy indul-e a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségéért, de mérlegeli a lehetőséget.

„Még nem döntöttem el. Alig ért véget a párt országos tanácsának ülése. Ma nem tárgyaltunk erre vonatkozó javaslatokról” – fogalmazott a kormányfő a PNL vezetőtestületének vasárnapi ülése után, hozzátéve, még mérlegeli, hogy megpályázza-e a pártelnöki tisztséget.

Megkérdezték tőle az újságírók azt is, hogy szerinte a pártelnökségről lemondott Florin Cîţu megtarthatja-e a szenátusi elnöki pozíciót. „Jelen pillanatban nem látom okát annak, hogy távozzon ebből a tisztségből” – válaszolt Ciucă.

FRISSÍTÉS: A miniszterelnök sajtójátékoztatóján be is jelentette, hogy megpályázza a PNL elnöki tisztségét. A pártszékházban adott nyilatkozatában azt mondta, kollégáival kiértékelték a jelenlegi politikai helyzetet, és úgy döntött, hogy jelölteti magát a pártelnöki tisztségre. A miniszterelnök Egységesen egy stabil és erős Romániáért címet viselő indítványt terjeszt párttársai elé, és reményét fejezte ki, hogy kollégái megszavazzák azt.

Elmondta, a PNL-nek kormánypártként kötelessége biztosítani az ország stabilitását, hatékonyan kormányozni, ugyanakkor a polgároknak biztonságot nyújtani és megerősíteni a reményt, hogy sikerül leküzdeni a jelenlegi nehézségeket. Hozzátette, a jó kormányzáshoz elengedhetetlen egyrészt a párton belüli harmonikus együttműködés, másrészt pedig a koalíció stabilitása, ami a koalíciós partnerek közötti folyamatos párbeszédet feltételez az ideológiai különbségek miatt felmerülő problémák megoldása érdekében.

Ciucă rámutatott, meggyőződése, hogy párttársaival „erős és egységes” csapatot alkotnak majd. Fő célkitűzésének nevezte a PNL megerősítését és a soron következő választások előkészítését. „Ha jól kormányozunk, ha sikerül elérnünk a kormányprogramban megfogalmazott céljainkat, akkor az eredmények is nyilvánvalóak lesznek” – fogalmazott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?