Az őt plagizálással vádoló újságíró fenyegetőinek kézre kerítését kérte a kormányfő

Nicolae Ciucă miniszterelnök felszólította az illetékes hatóságokat, hogy az újságírók megfélemlítésére irányuló minden kísérletet vizsgáljanak ki, és a vétkeseket vonják felelősségre – közölte kedden a kormányszóvivő.

Dan Cărbunaru rámutatott: a kormány támogatja a sajtószabadságot, „Románia egy demokratikus ország, amelyben a tájékoztatáshoz való jog és a szólásszabadság szent”. Hozzátette, a miniszterelnök felszólította az illetékes hatóságokat, hogy az újságírók megfélemlítésére irányuló minden kísérletet vizsgáljanak ki és a vétkeseket vonják felelősségre.Nicolae Ciucát plagizállással vádolta meg Emilia Șercan, a kormányfő tagad | Fotó: gov.ro

Hétfőn az ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ügyvivő elnöke, Cătălin Drulă felszólította a kormányfőt, ne akadályoztassa a doktori dolgozatával kapcsolatos plágiumvádak kivizsgálását. Drulă azt követően foglalt állást az ügyben, hogy Emilia Şercan újságíró egy Facebook-bejegyzésben azt írta, az állami szervek lejárató kampányt és megfélemlítési akciót indítottak ellene, miután január 18-án leleplezte, hogy a miniszterelnök plagizált a doktori dolgozata megírásakor.

Az újságíró állítása szerint a rendőrség kiszivárogtatott bizonyítékokat, amelyeket ő maga adott át nekik, amikor feljelentést tett egy őt ért fenyegetés ügyében, és amelyeket később kompromittáló anyagként próbálták meg felhasználni ellene. A bizonyítékok kiszivárogtatását február 18-án jelentette, de azóta sem hallgatták még ki az ügyben, és csaknem három hétig a feljelentése nyomán nyitott bűnvádi dosszié iktatószámát sem közölték vele.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?