FRISSÍTVE – Lemondott Dan Vîlceanu, az európai beruházások és projektek minisztere

Lemondott Dan Vîlceanu az európai beruházások és projektek minisztériumának éléről. A hírt szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be Vîlceanu. FRISSÍTÉS: Belső források szerint megvan az ügyvivő miniszter személye. 

„Körülbelül egy órával ezelőtt, a kormányülés után benyújtottam lemondásomat Nicolae Ciucă miniszterelnök úrnak, néhány nappal ezelőtti bejelentésemnek megfelelően” – mondta.

Fotó: Agerpres

Dan Vîlceanu szombaton jelentette be a Nemzeti Liberális Párt (PNL) székhelyén, hogy szándékában áll lemondani az európai projektekért és beruházásokért felelős miniszteri tisztségéről. Vîlceanu kijelentette, a pártfőtitkári tisztségről már lemondott, és szándékában áll távozni az európai projektekért és beruházásokért felelős minisztérium éléről is. Azt mondta, tárgyalni készül Nicolae Ciucă miniszterelnökkel, majd benyújtja a lemondását.

Vîlceanu azt követően jelentette be lemondását a pártfőtitkári posztról, hogy a PNL több megyei szervezete kérte Florin Cîțu pártelnök és a vezetőség egy részének leváltását. Cîțu a hétvégén le is mondott tisztségéről, a vasárnapi rendkívüli tisztújító kongresszusig Gheorghe Flutur látja el ideiglenes megbízottként az elnöki teendőket.

FRISSÍTÉS: Politikai források szerint Nicolae Ciucă miniszterelnök Marcel Boloş kutatásért, innovációért és digitalizálásért felelős minisztert bízza meg az európai beruházások és projektek minisztériumának ideiglenes vezetésével.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?