banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

A kórház és a magyar iskola ügyének megoldása prioritás Szilágysomlyón

Évértékelőt tartott a héten a szilágysomlyói Helyi Képviselők Tanácsa. A tavalyi évre rányomta bélyegét az ukrajnai háború, világszerte súlyos gazdasági válságot vonva maga után. Megnőtt az infláció, a közköltségek és a közadósság, ezért a kormány béremelésről és nyugdíjemelésről döntött az elmúlt időszakban – mondta Seres Dénes parlamenti képviselő. Mindezek ellenére, a beruházási programoknak köszönhetően sokat fejlődött a megye. A magyar községek kidolgozták a prioritásokat, és sikeresen pályáztak.

A szerző felvételei

Az ülésen elhangzott, a városban 28 tömbház felújítását kezdik el idén, amely a kivitelezést követően új képet biztosít majd a városnak. Szilágysomlyó két nagy gonddal szembesült az elmúlt időszakban, a városi kórház felújítási munkálatainak leállásával, illetve mielőbbi megoldást kell találni a magyar iskola korszerűsítésére. A sikeres pályázat e téren nagy előrelépést jelentene a közösség fejlődésében. A víz- és szennyvízhálózat cseréje, bővítése bár néha kellemetlenségekkel járt, az eredményt látva, sok helybéli azt vallja, megérte.

Papp Zsolt helyi RMDSZ-elnök kiemelte, az idén is megrendezik a kulturális és szabadidős rendezvényeket, mert ezek népszerűek voltak a helyi magyarság körében. Az idén kabaréelőadással kezdték az évet, amelynek sikere arra bátorítja a szervezőket, hogy hasonlót tartsanak az elkövetkezendő időszakban. „Minden rendezvényünk a szilágysági magyarságé kell legyen, értük, közösen akarunk jó eredményeket elérni minden szinten az elkövetkezendő időszakban, mert ha mi nem tesszük, akkor soha senki nem csinálja a mieinknek, a mieinkért” – mondta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?