A BBTE közgazdász hallgatói nyerték a legrangosabb magyar nyelvű esettanulmány-versenyt

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatát képviselő csapat győzelmével zárult idén Kárpát-medence legrangosabb magyar nyelvű esettanulmány-versenye, az OEV.

A verseny döntőjét 2024. április 13–15. között tartották. A BBTE KGTK diákcsapata több mint 50 jelentkező csapattal versenyezve kvalifikálta magát, majd a Budapesten megrendezett 12 csapatos döntőt is megnyerték.

Fotó: BBTE

A BBTE KGTK-t képviselő csapat tagjai Albert Zsófia (Pénzügy és bank, 3. év), Bugár Anna (Pénzügy és bank, 3. év), Bokor-Tóth Krisztina (Vállalkozásmenedzsment mesterszak, 1. év) és Pásztor Kende (Vállalkozásmenedzsment mesterszak, 1. év) voltak. A csapat felkészítésében részt vett dr. Szász Levente egyetemi tanár, dr. Rácz Béla-Gergely egyetemi adjunktus és dr. Györfy Lehel egyetemi docens.

A csapatok a kvalifikációs körben a Graboplast magyarországi padlógyártó esetét kellett megoldják, kialakítva egy stratégiát, amellyel a vállalat nagy érdekű szereplővé válhat Európában. A sikeres előválogatót követően a döntőben résztvevő egyetemi csapatoknak újabb kihívással kellett szembenézniük, ezúttal a Giro ZRT, Magyarország központi elszámolóházának, így a magyar pénzforgalom egyik kulcsszereplőjének esetét kellett megoldják. 

A döntős eset fő kérdése az AI alkalmazhatóságát, felhasználási alternatíváit célozta feltérképezni az állami pénzintézményekben – ez esetben a központi elszámolóház szolgáltatási portfólióját kellett a diákcsapatok mesterséges intelligenciával támogatott ajánlattal kiegészítsék.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?