Első díjat nyertek a kolozsvári BBTE közgazdász hallgatói Madridban

Február 18–23. között tartották a spanyolországi IE Business School nemzetközi esettanulmány-versenyt, amely két külön próbából, egy egyhetes, valamint egy 24 órás esetoldásból tevődött össze. A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatát képviselő csapata egyedülálló teljesítményt nyújtva egyetlen csapatként állhatott fel mindkét versenyforduló dobogójára, első helyezést érve el az egyhetes, valamint harmadik helyezést szerezve a 24 órás versenyen.

A BBTE-t képviselő diákcsapat tagjai Antal András (Pénzügy és bank, 3. év), Bugár Anna (Pénzügy és bank, 3. év), Kovács Kata (Pénzügy és bank, 3. év) és Tófalvi Krisztián (Gazdasági informatika, 2. év) voltak. A csapatot dr. Szász Levente felkészítő tanár kísérte el a versenyre, a felkészítésben részt vett dr. Rácz Béla-Gergely egyetemi adjunktus és dr. Györfy Lehel egyetemi docens. A versenyen részt vevő egyetemi csapatok az első versenypróbán a Sushita étteremlánc rövid és hosszú távú stratégiáját kellett kidolgozzák, míg a második próba során egy világszintű szállodalánc, a Radisson ázsiai terjeszkedésére kellett egy stratégiai tervet kialakítsanak – írja közleményében a BBTE.

Fotó: BBTE

A kolozsvári csapat az egyhetes versenypróba során egy amerikai, egy németországi és egy mexikói egyetem csapatát megelőzve jutott a verseny döntőjébe, ahol kiváló teljesítménnyel a dobogó legfelső fokára állhatott fel, megelőzve a szintén döntős IE Business School (Spanyolország) és a Frankfurt School of Finance & Management (Németország) diákcsapatait.

Az egyhetes próbát egy 24 órás esettanulmány-oldás követte, ahol a kolozsvári BBTE csapata szintén kimagaslóan teljesített a selejtezőcsoportban, megelőzve a házigazda spanyol, valamint mexikói egyetemek csapatait, a döntőben végül a harmadik helyet szerezve meg a BI Norwegian Business School, valamint az egyesült államokbeli University of Southern California, Marshall School of Business csapatai mögött.

A sikeres szereplés kapcsán dr. Szász Levente egyetemi tanár, a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának dékánhelyettese, a csapat felkészítő tanára kiemelte: „Minden egyes versenyszereplés alkalmával nagy öröm számunkra azt látni, hogy a BBTE-n belül zajló színvonalas oktatási tevékenység a nemzetközi porondon is megállja a helyét, sőt sok esetben még ilyen kimagasló eredmények elérése is lehetségessé válik. A spanyolországi verseny kapcsán a szervezők is külön kiemelték, hogy bár két külön versenypróbát rendeztek, a kolozsvári csapat volt az egyetlen, amely mindkét próbában felállhatott a verseny dobogójára, konzisztensen kimagasló teljesítményt nyújtva a verseny során, ahol vállalati és egyetemi szakemberekből alkotott zsűrik előtt kellett bemutassák és megvédjék munkájukat.”

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?