BBTE: új, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakokat indítanak Kolozsváron

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem őszi felvételi ülésszakán az alapképzésre felvételizők Mesterséges intelligencia és Közegészségügyi politikák szakokra is iratkozhatnak.

A júliusi felvételin meghirdetett szakok mellett az érdeklődők a Mesterséges intelligencia (Matematika és Informatika Kar) angol nyelvű képzésre jelentkezhetnek, emellett elindul az Információmérnöki (Matematika és Informatika Kar) 4 éves alapképzés magyar és angol nyelven is. Ugyanakkor elindítják a Közegészségügyi szolgáltatások és -politikák (Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar) szakot román nyelven.

Fotó: BBTE

Az alapképzésre jelentkezők a szeptemberi felvételin 930 tandíjmentes helyre iratkozhatnak, ebből 15 helyet a roma nemzetiségű jelentkezők, 124 helyet a vidéki középiskolák végzettjei számára tartanak fenn, 9 helyet kínálnak a szociális ellátórendszerből érkezőknek, emellett 62 helyet a határon túli román nemzetiségű személyek, 3 helyet fogyatékossággal élő személyek foglalhatnak el.

A tandíjmentes helyek mellett az érdeklődők választhatnak a karok által felkínált tandíjköteles helyek közül is, nappali képzési formában, illetve távoktatási rendszerben: 6771 helyre jelentkezhetnek nappali képzésre, 1201 helyre távoktatásra, 15 helyre csökkentett látogatású képzésre.

Azok számára, akik a 2023-2024-es tanévben mesteri szinten kívánják folytatni tanulmányaikat, a BBTE 663 tandíjmentes, illetve 5103 tandíjköteles helyet hirdet meg. A határon túli román nemzetiségű személyek 38 helyre, a roma nemzetiségű jelentkezők 7 helyre iratkozhatnak. Az egyetem magiszteri szinten 8 ingyenes helyet kínál a szociális ellátórendszerből érkezőknek, 3 helyet fogyatékossággal élő személyek számára tart fenn.

A BBTE második felvételi ülésszaka az új tanévre 2023. szeptember 4. és 11. között zajlik. A felvételi naptár tartalmazza a jelentkezési időszakot, a felvételi vizsgákat, az eredmények kifüggesztését, a fellebbezések benyújtását, a helyek megerősítését, a fennmaradó helyek újraelosztási időszakát az egyetem 22 karán.

Az egyes karok által meghatározott tematikák, a bibliográfiák, illetve további információk a https://infoadmitere.ubbcluj.ro/hu/ linken érhetők el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?