Lemondott Lucian Onea, a DNA ploieşti-i főügyésze

Lemondott Lucian Onea a korrupcióellenes ügyészség (DNA) ploieşti-i részlegének főügyészi tisztségéről - értesült az Agerpres hírügynökség. 

Oneát kedden beidézték a legfőbb ügyészségre, ahol - állítása szerint - ismertették vele az ellene felhozott vádakat. Azt mondta, mivel a nyomozás folyamatban van, nem árulhat el részleteket az ügyről, de ártatlannak vallja magát. Lucian Onea és Mircea Negulescu volt DNA-ügyész ellen - ügyészségi források szerint - az igazságügyi szervek megtévesztésében való részvétel miatt vizsgálódik a legfőbb ügyészség.

A vádhatóság április 13-án közölte, hogy egy büntetőpanasz alapján kivizsgálást indított a médiában ismertetett és a DNA ploieşti-i részlegét érintő hangfelvételek kapcsán. Az ügyben a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács keretében működő Igazságügyi Felügyelet is hivatalból eljárást indított annak megállapítására, hogy történt-e fegyelmi vétség.

Február 11-én az Antena 3 televízió műsorában nyilvánosságra került több olyan hangfelvétel, amelyeken állítólag Lucian Onea, a DNA ploieşti-i ügyosztálya főügyészének párbeszéde hallható Vlad Cosma volt képviselővel, aki ellen korrupció miatt emeltek vádat. A felvételekről a DNA később azt mondta, azokkal a Vlad Cosma és Sebastian Ghiţă volt képviselő perét előkészítő ügyészek és rendőrök lejáratása a cél. 

Kapcsolódók

Kimaradt?