A legfőbb ügyészség is vizsgálja a DNA elleni vádakat

A legfőbb ügyészség is vizsgálatot indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA) ploieşti-i részlegét érintő, vasárnap este nyilvánosságra hozott hangfelvételek kapcsán.

A vádhatóság közölte: egy büntetőpanasz alapján indult kivizsgálás a médiában ismertetett felvételekkel kapcsolatban. Az ügyben a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács keretében működő Igazságügyi Felügyelet is hivatalból eljárást indított annak megállapítására, hogy történt-e fegyelmi vétség - emlékeztet a közlemény.

"A legfőbb ügyészség maradéktalanul bízik abban, hogy mind a bűnügyi kivizsgálás, mind az előzetes vizsgálatok szakszerűen zajlanak majd, és tisztázódnak a médiában ismertetett álláspontok" – közölte a vádhatóság.

Vasárnap este az Antena 3 televízió műsorában nyilvánosságra került több olyan hangfelvétel, amelyeken állítólag Lucian Onea, a DNA ploieşti-i ügyosztálya főügyészének párbeszéde hallható Vlad Cosma volt képviselővel, aki ellen korrupció miatt emeltek vádat. A felvételek kapcsán a DNA hétfőn sajtóközleményt adott ki, leszögezve, azokkal a Vlad Cosma és Sebastian Ghiţă perét előkészítő ügyészek és rendőrök lejáratása a cél.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?