Aradon az éjszakai menhelyre irányítják a hajléktalanokat

Aradra is megérkezett a tél: éjjel mínusz hét Celsius-fokot mértek a Maros-parti megyeszékhelyen, hétfő délután pedig sűrű havazásba csapott át a kissé megenyhült – de így is fagypont alatti – időjárás.

A városban szokatlan, de az évszakhoz képest egyáltalán nem meglepő hideg miatt a polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó szociálisügyi igazgatóság és a helyi rendőrség felkeresi a hajléktalanokat, akiknek azt tanácsolják, hogy válasszák az önkormányzat által működtetett éjszakai menhelyet a Kürtösi úton.A városháza közleménye szerint szombattól, a sárga jelzésű fagyriadó életbe lépésétől kezdve járják az utcákat, és eddig 47 hajléktalant találtak, de közülük csak 17-en éltek a lehetőséggel, hogy a melegedőbe vonuljanak. A menhely egyébként 50 férőhelyes, de szükség esetén 80 személyt, vagy akár többet is befogadhat – írják.

A szociális munkások és a rendőrök kérik a lakosságot, hogy ha rászoruló emberről tudnak, hívják a menhelyet a 0257/214–988-as telefonszámon, vagy a helyi rendőrséget a 0257/939-es számon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?