A rendkívüli hidegre készül a belügyminisztérium

A megyei készenléti bizottságok összehívását rendelte el a belügyminisztérium, mivel a meteorológiai előrejelzések szerint az évszakhoz képest rendkívül hidegre fordul az idő.

A belügyi tárca elrendelte, hogy a prefektusok hívják össze a megyei készenléti bizottságokat, amelyeknek ellenőrizniük kell a csúszásgátló anyagok mennyiségét, a mentőszolgálat csapatait pedig azon övezetek figyelemmel tartásával bízták meg, ahol rendszerint hajléktalan személyek tartózkodnak. Az elszigetelt helyeken élő, dialízisre szoruló betegeket és terminushoz közeli várandós nőket a legközelebbi egészségügyi intézményekbe szállítják.

A személygépkocsin utazókat figyelmeztetik, hogy tele üzemanyagtartállyal induljanak el és a télies körülményekhez alkalmazkodva közlekedjenek. 

A hideghullám szombatról vasárnapra virradóan éri el Erdély keleti részét, Olténiát, Munténiát, Moldvát és Dobrudzsát, ezekben a régiókban narancssárga jelzésű figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok. Az ország többi régiójában is hideg lesz, itt sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?