Dragnea: semmi gond a referendummal, de meg kell vizsgálni az időszerűségét

Semmi gond a Klaus Johannis által bejelentett referendummal, csak meg kell vizsgálni, hogy időszerű-e a megszervezése - nyilatkozta kedden Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője, a képviselőház elnöke.

A politikus hangsúlyozta, a PSD is támogatja a korrupcióellenes küzdelmet. „Nem világos számomra, hogy miért kell ezt a kérdést így feltenni, de mi is támogatjuk. Nincs semmi ellenvetésünk a népszavazás megszervezésével kapcsolatban” - nyilatkozta Dragnea a PSD székházában.

A képviselőház elnöke azt mondta: mielőtt válaszolna Klaus Johannis levelére, konzultálnia kell a parlamenti kollégáival. „Mi van akkor, ha mi mind támogatjuk a korrupcióellenes harcot, de az emberek nem vesznek részt a népszavazáson? (...)Nem értem, hogyan gondolkodott az elnök, de remélem nem része ez annak a háborúnak, amiről beszélnek. A mi részünkről nincs semmilyen háború. Semmit nem teszünk az elnök ellen. Ha ő folytatja a támadásokat és fenyegetéseket, majd meglátjuk, hogy mit teszünk' - mondta Dragnea.

Klaus Johannis államfő kedden értesítette levélben a parlament két házelnökét, hogy beindította az országos referendum megszervezésének előkészületeit. A népszavazáson a korrupcióellenes harc folytatásához és a köztisztviselők feddhetetlenségéhez való viszonyulásáról kell állást foglalnia a lakosságnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?