Óvadék ellenében elrendelt hatósági felügyelet alatt marad Sebastian Ghiţă

Óvadék ellenében elrendelt hatósági felügyelet alatt marad Sebastian Ghiţă képviselő - döntött a Legfelső Bíróság, amely ugyanakkor elutasította a honatya azon kérését is, hogy bírósági engedély nélkül elhagyhassa az országot. A döntés jogerős. 

Sebastian Ghiţăt megvesztegetés, befolyás vásárlása, pénzmosás, zsarolás, nem a nyilvánosságnak szánt információk felhasználása és jogosítvány nélkül való gépkocsivezetés miatt állították bíróság elé.

Ugyanabban az ügyben vádat emeltek még Liviu Mihail Tudose, a Ploieşti-i Ítélőtáblai Ügyészség főügyésze, Viorel Dosaru, a Prahova Megyei Rendőr-felügyelőség vezetője, Constantin Ispas rendőrtiszt és Aurelian Constantin Mihăilă, a Ploieşti-i Ítélőtáblai Ügyészség helyettes főügyésze ellen is.

A DNA szerint 2013 júniusa és 2014 tavasza között Sebastian Ghiţă rábírta Liviu Mihail Tudosét és Viorel Dosarut, hogy bizalmas információkat osszanak meg vele egy, a Ploieşti-i Ítélőtáblai Ügyészség által kivizsgált ügyről, amelyben olyan cégvezetők is érintettek voltak, akikkel a képviselő üzleti kapcsolatban állt. Cserében Sebastian Ghiţă azt ígérte Dosarunak és Tudosénak, hogy segíti őket funkciójuk megtartásában, valamint további vezető tisztségek megszerzésében. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?