Johannis beszélt Kövesivel a plágiumkérdésről

A felmerült lehetséges plágiumügyről tárgyalt szerdán Klaus Johannis államfő Laura Codruţa Kövesivel, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészével. Az elnök azt mondta Kövesinek: a főügyészségnek sürgősen pontot kell tennie ezen ügy végére. 

„Röviden beszéltem Kövesi asszonnyal, de nem hinném, hogy különösebb mondanivaló lenne erről. Megkérdeztem, miként látja azokat a vádakat (azzal kapcsolatban, hogy plagizált a doktori dolgozata megírásakor - szerk. megj.), és ő ismét elmondta, hogy semmiben sem érzi magát bűnösnek' - mondta az elnök.  Hozzátette: megkérte a főügyészt, hogy minél gyorsabban történjen meg a vizsgálat ebben az ügyben. 

Mint korábban írtuk, Sebastian Ghiță szeptember végén hajmeresztő önfeljelentés formájában vádolta meg plagizálással Laura Codruța Kövesit. A politikus-üzletember a legfőbb ügyészségen azt vallotta: az Országos Etikai Tanács műszaki bizottsága falazott 2012-ben Laura Codruţa Kövesinek, amikor a testületnek az akkori legfőbb ügyész disszertációjával kapcsolatos plágiumvádakról kellett döntenie. A DNA vezetője közleményben reagált a vádakra. Ebben kifejtette, kész alávetni magát a legfőbb ügyészség vizsgálatának ebben az ügyben. Hangsúlyozta, alaptalannul vádolták meg plágiummal, a doktori címét tisztességes úton védte meg. 

Kapcsolódók

Kimaradt?