Cioloş: nem vezetnék olyan kormányt, amelyiknek a PSD is tagja

Dacian Cioloş miniszterelnök nem lenne tagja egy olyan kormánynak, amelyik a Szociáldemokrata Pártot is magában foglalja - nyilatkozta csütörtökön a kormányfő a Hotnews portálnak adott interjúban. 

Arra a kérdésre, hogy amennyiben a választásokat követően a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetségnek (USR) nem lesz meg a kormányalakításhoz szükséges többsége, hajlandó lenne-e egy olyan kabinetet vezetni, amelyet a PNL és a PSD alkot, Dacian Cioloş így válaszolt: "Úgy gondolom, hogy Romániának jelenleg olyan kormányra van szüksége, amely egyértelműen meg tud határozni egy irányt, és vagy erre, vagy arra húzza a szekeret."

Mint fogalmazott, a múltbeli tapasztalatokból kiindulva nem hinné, hogy egy ilyen szerkezetű kormány működőképes lenne. "Én semmiképpen nem lennék tagja egy ilyen összeállítású kabinetnek" – mondta.



A miniszterelnök hangsúlyozta, a választásokat követően nem fog csak azért csatlakozni egyik vagy másik párthoz, hogy valamilyen tisztséget kapjon. 

"Egy pártba sem szeretnék belépni csak a párttagság kedvéért. Éreznem kell, hogy hozzátartozom ahhoz az alakulathoz, hogy fel tudom vállalni célkitűzéseit, egyfajta eszköznek kell lennie számomra céljaim megvalósítására. Egyik pártnak sem leszek tagja csak azért, hogy megkapjak valamilyen tisztséget" - fogalmazott a miniszterelnök az Agerpres szerint.

Címlapi illusztrációnk forrása: Hotnews

Kapcsolódók

Kimaradt?