Moldovai állampolgár kínált csúszópénzt egy háromszéki belügyesnek

Illegális Romániában tartózkodó moldovai állampolgár próbálta meg lefizetni a háromszéki bevándorlási hivatal egyik tisztjét.

A belügyminisztérium korrupcióellenes igazgatóságának (DGA) közleménye szerint pénteken tetten értek egy 22 éves Moldova Köztársaságbeli fiatalembert, aki 300 euró csúszópénzt kínált a háromszéki Bevándorlási Hivatal egyik tisztjének, annak érdekében, hogy ne indítsa el ellene az országból való kiutasítási eljárást és ne bírságolja meg, amiért külföldi állampolgárként megszegte a romániai tartózkodásra és munkavállalásra vonatkozó törvényt.

A közlemény szerint a bevándorlási hivatal pénteken azonosította a moldovai férfit, akiről kiderült, hogy megszegte a 194/2002-es kormányhatározat 11-es cikkelyének második bekezdését, miszerint a nem vízumköteles országokból érkező állampolgárok a Romániába való első beérkezésüktől számítva hat hónap alatt legtöbb 90 napig tartózkodhatnak az ország területén.

A fiatalember már 55 napja illegálisan tartózkodott Romániában, ezért a háromszéki rendőrtiszt el akarta indítani ellene a Romániából való kiutasítási eljárást, amikor a moldovai állampolgár le akarta fizetni.  

A bevándorlási hivatal alkalmazottja ekkor értesítette a Kovászna megyei korrupcióellenes igazgatóságot, és az ügyészség irányításával megszervezték a tettenérést: lecsaptak rá, amikor átnyújtotta a 300 eurót a rendőrnek. A fiatalember ellen megvesztegetés vádjával is bűnvádi eljárást indítottak. 

Kapcsolódók

Kimaradt?