Elítélték a saját zsebre dolgozó háromszéki rendőrt

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a sepsiszentgyörgyi rendőrt, akit erkölcsi bizonyítványok kiállításával bíztak meg, de saját zsebre dolgozott.

A belügyminisztérium korrupcióellenes igazgatóságának (DGA) közleménye szerint a sepsiszentgyörgyi bíróság jogerős ítélete alapján két év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Ilie Liviu rendőrtisztet, továbbá 3 évre eltiltották egyes jogai gyakorlásától.

Mint arról beszámoltunk, a Kovászna megyei rendőrség alkalmazottja februárban bukott le, miután kiderült, hogy az ügyfelek által az erkölcsi bizonyítványok kiállításáért befizetett tíz lejes illetéket évekig zsebre rakta, így 41.070 lejjel károsította az államot. Az ügyészség kiderítette, hogy szerint a sepsiszentgyörgyi rendőr 2009 és 2013 között 4107 olyan erkölcsi bizonyítványt állított ki, amelyek nem tartalmazták a dokumentum kiállításához szükséges összeg kifizetéséről a nyugtát.

A férfi munkája abból állt, hogy a kérvényeket iktatta, ami mellé csatolni kellett a megyei kincstárnál kiállított tíz lejes fizetési bizonylatot is. Az ügyfelek azonban a rendőrnek fizették ki az összeget. A korrupcióellenes igazgatóság szerint a rendőrtől a teljes összeget visszaszerezték.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?