Rendszeresen feljelenti megvesztegetőit egy háromszéki rendőr

Jelentős összegű csúszópénzt kínált egy ittas háromszéki sofőr, de nem tudta megvesztegetni a rendőrt. A Kovászna megyei Korrupcióellenes Igazgatóság (DGA) egy férfi ellen indított eljárást, miután tetten érték, hogy megpróbálta megvesztegetni az ellene eljáró rendőrt.

Mint kiderült a közúti ellenőrzés során Mikóújfaluban megállított férfi leheletében 0.22 milligramm alkohol volt, amiért felfüggesztették volna hajtási jogosítványát. A sofőr 3000 lejnyi csúszópénzt kínált a rendőrnek, hogy büntetés nélkül megússza az esetet.

A rendőr értesítette kollégáit és egy ügyész felügyelete alatt megszervezték a tettenérést, így a rendőr másnap ismét találkozott a férfivel, aki 1500 lejt adott át, azzal az ígérettel, hogy néhány napon belül kifizeti a különbséget is. Ekkor csapott le rá a Korrupcióellenes Igazgatóság és megvesztegetés vádjával indított ellene eljárást.

A belügyminisztérium közleménye rámutat, hogy a csúszópénzt visszautasító rendőr az uzoni rendőrőrs alkalmazottja és munkája során már több ízben is feljelentette az őt megvesztegetni akaró sofőröket, így legutóbb idén januárban utasított vissza egy 200 lejes felajánlást, és panaszt tett a sofőr ellen. 

Kapcsolódók

Kimaradt?