Megvesztegethetetlen rendőr is akad Háromszéken

Pórul jár az, aki csúszópénzt próbál felajánlani a háromszéki Uzon rendőrének, aki két hónap alatt a második szabálytalankodó autóst buktatta le.

A háromszéki nagyközségen keresztül vezet át a Brassót Bákóval összekötő forgalmas 11-es országút, ezért rendszeresen előfordulnak szabálytalanságok. A helyi rendőr pedig hajthatatlan, rendszeresen ellenáll a csábításnak.

A Kovászna megyei korrupcióellenes ügyészség közleménye szerint szerdán délután az uzoni rendőr riasztása alapján tetten értek egy 22 éves Buzău megyei autóvezetőt, aki 200 lejjel próbálta lefizetni az őt ellenőrző rendőrt. Mint kiderült, a fiatalember autójában 47 kilogramm cukrot és 55 liter étolajat szállított, amit feketén próbált értékesíteni. A rendőr nem fogadta el a csúszópénzt, hanem értesítette az ügyészséget, így most korrupció miatt is eljárás indult a sofőr ellen.

Mint arról beszámoltunk, múlt hónapban ugyanez az uzoni rendőr 3000 lejes csúszópénzt utasított vissza egy ittas brassói sofőrtől. A Kovászna megyei korrupcióellenes ügyészség akkor is tetten érte az 51 éves sofőrt, amikor át akarta adni a csúszópénzt az uzoni rendőrség tisztjének. 

Kapcsolódók

Kimaradt?