Torockószentgyörgyön mutatkoztak be az RMDSZ Fehér megyei jelöltjei

A Szent György Napok alkalmából szervezett eseményen, szombat este Torockószentgyörgyön mutatkoztak be az RMDSZ Fehér megyei polgármester- és tanácsosjelöltjei. Jelen volt Kelemen Hunor szövetségi elnök is.

„Az RMDSZ feladata 2016-ban az, hogy megvédje a magyar közösséget, megteremtse a biztonságát. Az RMDSZ az egyetlen erős és felelős politikai szervezet, amely eddig is a magyarlakta települések fejlesztéséért dolgozott, építette a közösséget. Ma is ez a feladatunk. Többen és többet akarunk tenni, jobb munkát akarunk végezni az önkormányzatokban” - hangsúlyozta beszédében Kelemen Hunor.

Az RMDSZ-nek 16 településen összesen 224 jelöltje indul június 5-én az önkormányzati választásokon. Négy Fehér megyei városban és községben polgármesterjelöltet is állítottak: Torockón, Székelykocsárdon, Felvincen és Nagyenyeden, ahol Lőrincz Helga megyei elnök indul. A Fehér megyei tanácsosjelöltek listáját Ladányi Árpád volt megyei elnök vezeti.

„Torockón egy olyan jelöltünk van, aki már több mandátumon keresztül bebizonyította, jó gazda. Szőcs Ferenc mögött most is egy olyan csapat áll, akikkel közösen tudják, hogy itt Torockón és Torockószentgyörgyön mit akar a közösség, mire van szükségük ahhoz, hogy jólétben és biztonságban éljenek. Itt büszke és szorgalmas emberek élnek, akik tudnak jövőt építeni. Ha valaki végigmegy a két településen, biztosan látja azokat a változásokat, amelyek az elmúlt évek munkájának az eredményei. Ez azért volt lehetséges, mert a mi csapatunk mögött ott állt a magyar közösség elsöprő többsége” – mondta az RMDSZ elnöke.

Lőrincz Helga, a Szövetség Fehér megyei szervezetének elnöke kijelentette: „tudjuk, hogy nem egyszerű feladatra vállalkozunk. Fehér megyében az elkövetkező években az oktatás lesz a prioritásunk, az épített örökség védelme, a vidékfejlesztés és a faluturizmus itt Torockón nagyon sikeresen működik, nekünk pedig tudatosítanunk kell mindenkiben, hogy ez a követendő példa.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?