A bűvös hetes szám jegyében iktatták a jelöléseket Kolozsváron

Idén 700 éves Kolozsvár, már csak ezért is 7 magyar városi tanácsosnak kell bekerülnie az önkormányzati testületbe - mondta Horváth Anna, Kolozsvár polgármesterjelöltje kedden a támogatói aláírások leadásán. A kincses város alpolgármestere hozzátette: egyáltalán nem látja megvalósíthatatlannak, hogy a jelenlegi négy helyi tanácsos helyett heten is bejussanak a testületbe, ez a hiteles kampányon, a mozgósításon (is) múlik.

"A hetes szám nem lesz bűvös, ha a magyarság képviseletét komolyan vesszük, ha a mozgósítás hiteles lesz. Hétszáz éves a város, a hetes messze nem megvalósíthatatlan célkitűzés, mindez csak rajtunk, kolozsvári magyarokon áll" - mondta.

A polgármesterjelölt fiatalos, lendületes, pozitív hangvételű és meglepetésekkel teli kampányt ígér, amelyben minden jelölt kiveszi majd a részét. Összesen 34 RMDSZ-es induló szerepel a városi tanácsosi listán. Az első hét helyen Horváth Anna alpolgármester, Gergely Balázs, a Kolozsvári Magyar Napok főszervezője, Csoma Botond helyi tanácsos, Rácz Levente-Zsolt vállalkozó, mérnök, Oláh Emese városi tanácsos, Nistor Dániel építészmérnök és Kinizsi Zoltán, a Kolozsvári Sportcsarnok RT. aligazgatója szerepel.

Horváth Anna elmondta, a kampányban oda fognak figyelni a lakónegyedben élőkre is, és nyitottak lesznek a kolozsváriak meghívására. Ma már lejárt a távolságtartó, a zárt termekben folytatott interakciók ideje, oda kell menni a választópolgárokhoz, és mi ezt is fogjuk tenni - ígérte.

Hozzátette, a kampány során a román többséghez is szeretnének szólni, hiszen ami előnyös a magyaroknak, az a többség számára is az. A kampány nem valaki, valakik ellenében fog zajlani, hanem valamiért, az eszmékért – nyomatékosította a polgármesterjelölt.

Horváth Anna a jelölések iktatása után elmondta, olyan fejlődő várost szeretne, amely nemcsak gazdaságilag, társadalmilag és kulturálisan jár elöl, hanem közigazgatásilag is jobban teljesít. Olyan várost szeretnék, amely jobban rá tud figyelni a lakóira - mondta.

Kapcsolódók

Kimaradt?