Az RMDSZ nem indít polgármesterjelöltet Gyergyószentmiklóson

Az RMDSZ-nek nem lesz polgármesterjelöltje Gyergyószentmiklóson a júniusi önkormányzati választásokon. Bajkó László visszalépett a jelöléstől – közölte a városi szervezet.

A közlemény szerint a gyergyószentmiklósi RMDSZ választmánya kitartott Bajkó László indítása mellett, ám a jelöltre bízta annak eldöntését, hogy vállalja-e a megmérettetést. Bajkó pedig úgy döntött, hogy inkább visszalép. "A nyomásgyakorlás mesterei elérték céljukat! Gratulálok Bende Sándor területi elnöknek!" – írta a volt jelölt a közleményhez fűzött facebookos kommentárjában.

A jelölt döntésének hátterében az a felmérés állhat, amelynek eredményeiről elsőként a Maszol számolt be. E szerint Bajkó László labdába sem rúgna a választásokon az MPP jelöltje, Nagy Zoltán mellett. A felmérésre alapozva Bende Sándor, a Gyergyószéki Területi RMDSZ elnöke arra kérte a városi szervezetet, hogy inkább ne indítsanak jelöltet.

A gyergyószentmiklósi RMDSZ egy darabig nem engedett a felszólításnak, ám –amint a Kovács Péter országos ügyvezető elnökkel készített interjúnkból is kiderült – a jelöltállítások folyamatának végéhez közeledve sikerült megpuhítani a szervezet választmányát.

Amúgy a municípiumi polgármester-jelöltek esetében a Szövetségi Állandó Tanács mondja ki az utolsó szót az RMDSZ-ben. A SZÁT péntek este ülésezett Szatmárnémetiben, és várhatóan akkor is meggátolta volna Bajkó indítását, ha a gyergyószentmiklósi szervezet kitart mellette.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?