Letartóztattak Bihar megyében egy afgán embercsempészt, aki megkéselte honfitársát

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy afgán embercsempészt, aki megkéselte honfitársát, mert az illető nem akart Bihar megyéből Magyarországra úszni a Fekete-Körösben – közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség az ügyészség közlésére hivatkozva.

Amint a bűnüldöző hatóság közölte: az afgán férfi 35 honfitársát juttatta Szerbiából Romániába, és próbálta továbbvinni őket Magyarországra a múlt hét péntekén, amikor a gyilkossági kísérlet történt. A férfi az illegális bevándorlókból álló csoporttal a Fekete-Körös vízében szeretett volna átjutni a román-magyar határon.

Pénteken hajnalban a Bihar megyei Ant falu határában arra utasította a csoport tagjait, hogy gázoljanak a Fekete-Körösbe. Az egyik bevándorló megtagadta az utasítás végrehajtását arra hivatkozva, hogy nem tud úszni. A spontán konfliktus azzal végződött, hogy az embercsempész kést rántott és az ellenszegülő férfi hátába döfte.

Amint az Adevărul napilap közölte internetes oldalán, a leszúrt férfi életét az mentette meg, hogy határon átszökni készülő csoportot észrevették a határrendészek, akik a sebesültet látván azonnal mentőt hívtak.

A Bihar megyei törvényszék a késelőt gyilkossági kísérlet és embercsempészet megalapozott gyanúja miatt harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte. Az általa kalauzolt 35 afgán állampolgár ellen tiltott határátlépés miatt indult eljárás.

(A címlapkép illusztráció, forrása: Román Határrendészet)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?