Lelakták az új kórházépületet Brăilán a pakisztáni koronavírusos betegek

Tetemes kárt okoztak a Brăilai Megyei Kórház új épületszárnyában azok a pakisztáni vendégmunkások, akiket koronavírusos fertőzéssel utaltak be tíz nappal ezelőtt: megrongálták a bútorokat és a nyílászárókat, ezenkívül élelemmel dobálták meg az ápolókat.

A munkások egy galaci építkezési vállalkozás alkalmazottai, akik körében tömeges fertőzést diagnosztizáltak: akiknek pozitív lett a tesztjük, kórházba vitték, a többieket pedig a Brăila melletti munkásszállón – ahol a munkaadójuk biztosított lakást nekik – házi elkülönítéseb helyezték a hatóságok.

Francisk Iulian Chiriac, a megyei önkormányzat elnöke a kórház vezetőségére hivatkozva elpanaszolta: a 41 ázsiai beutalt tönkretette a nemrégiben átadott új kórházi szárny berendezésének a javát. Dohányoztak a kórtermekben, letépték a szúnyoghálókat az ablakokról, megrongálták a bútorokat, sőt tiszteletlenül és agresszívan viselkedtek a személyzettel, akik közül többhöz hozzávágták a kapott élelmiszert. „Szerencsére a kórházi alkalmazottak idejében kikapcsolták a tűzvédelmi berendezést, különben a cigarettafüstöt érzékelő automata elárasztotta volna vízzel az új kórtermeket” – mondta a tanácselnök.

Az elöljáró hozzátette, hogy várja a kórház vezetőségétől a károk összesítését, és a számlát be fogják nyújtani a munkaadónak, illetve Pakisztán bukaresti nagykövetségének, hogy térítsék meg az okozott kárt.

(Nyitókép: A Brăilai Megyei Kórház sürgősségi osztálya | Illusztráció: adevarul.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?