Közel kétezer személyt bírságoltak meg az éjszakai kijárási tilalom megszegése miatt

Több mint 1700 személyt bírságoltak meg a rendfenntartó erők az este 10 órától reggel 6 óráig érvényes kijárási tilalom megszegése miatt a katonai rendelet életbe lépésének első éjszakáján.

Országos szinten 1741 személyt azonosítottak az utcákon és bírságoltak meg az intézkedés be nem tartása miatt hétfő este 10 óra és kedd reggel 6 óra között. További 22 személyt amiatt büntettek meg, mert nem tartották be az otthoni karanténra vonatkozó intézkedést, tájékoztat az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR).

Az intézményes karantént elhagyó személyeket nem azonosítottak a rendfenntartó erők az említett időszakban. A 2020/2-es számú katonai rendelet értelmében azok a lakhelyi elkülönítésbe küldött személyek, akik elhagyják lakásukat az illetékes hatóságok engedélye nélkül, magas kockázati tényezőt jelentenek az új koronavírus terjesztése szempontjából és a rendfenntartó erők intézményes karanténba viszik és őrizet alá helyezik őket. Az intézményes karantént az illetékes hatóságok engedélye nélkül elhagyó személyeket pedig újabb 14 napos karanténba helyezik.

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?