Sok a panasz a sepsiszentgyörgyi taxisokra

Sepsiszentgyörgyön szigorítják a taxisokra vonatkozó szabályozást. Ennek oka, hogy több városlakó is panaszkodott viselkedésére és nem megfelelő öltözködésére, monda Tóth Birtan Csaba. Sepsiszentgyörgy alpolgármestere szerint olyan lakossági panaszok is érkeztek, miszerint egyes ügyfélre várakozó taxisok a megállóhelyeken vagy azok közelében végzik el szükségleteiket. 

A lakossági panaszok miatt a sepsiszentgyörgyi önkormányzat módosítani szeretne a taxisokra vonatkozó szervezési, működési és engedélyezési szabályzaton, amelyet kiegészítenek azzal, hogy a taxisok kötelesek betartani a társadalmi együttélés szabályait. Ennek érdekében előírják, hogy a taxivállalatok diszpécser szolgálatán kötelezően létre kell hozni olyan illemhelyet a sofőrök számára, ellenkező esetben a fuvarozó cég 1000 és 2500 lej közti bírsággal sújtható.    

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat legutóbbi ülésén is szóba került a taxisok kifogásolható viselkedése. Andrei Cochior szociáldemokrata párti (PSD) helyi képviselő felvetette, hogy szabályozni kellene a taxisofőrök megfelelő ruházatát, hogy ne forduljon elő az, hogy atlétatrikóban dolgoznak, illetve mutassanak tiszteletet az ügyfelük iránt.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás előírja, hogy a sepsiszentgyörgyi taxisok kötelesek a lehető legrövidebb útvonalat választani, ugyanakkor tilos cigarettázniuk és zenét hallgatniuk a gépkocsiban, hacsak az ügyféltől erre nem kapnak engedélyt, emellett nem szabad felvenniük ittas vagy kötekedő utasokat és kötelesek értesíteni a hatóságokat, ha súlyos közúti balesetek szemtanúi vagy részesei. Sepsiszentgyörgyön több taxis cég és egyéni fuvarozó tevékenykedik, számukra a város területén 17 helyszínen 84 parkolóhely van elkülönítve.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?