FRISSÍTVE - Bántalmazott egy fiatalt Marosvásárhelyen – megszólalt a volt jegyellenőr

Szombat estétől kering Facebookon egy videó, amelyen az látható, amint egy férfi bántalmaz egy fiatalt Marosvásárhelyen. FRISSÍTÉS: Az eset még tavaly novemberben történt, a jegyellenőr azóta felmondott – nyilatkozta a Maszolnak.

A felvétel feltöltője szerint a támadó a Siletina tömegközlekedési vállalat viperával felfegyverzett ellenőre, az áldozat pedig egy gyerek, aki jegy nélkül utazott a buszon. A videón látszik, amint a férfi a falhoz löki, ököllel arcon üti a fiatalt, majd távozik.

A felvételhez hozzászólók közül többen azt állítják, hogy a fiatal nem kiskorú, ugyanakkor egy közismert zsebtolvaj, akit a jegyellenőr így próbál távol tartani a Siletina járataitól. Megkeressük az ügyben a tömegközlekedési vállalatot, és amint információkhoz jutunk, cikkünket frissítjük. 

FRISSÍTÉS: Telefonon velértük a videón szereplő jegyellenőrt, Szente Attilát, aki elmondta: tavaly november végén történt az eset. Elmondása szerint akkori kollégája, bizonyos S.C. készítette a felvételt, akivel időközben összevesztek. S.C. március végén megmutatta a felvételt a Siletina vezetőségének, emiatt Szentes Attilának be kellett nyújtania a felmondását.

A férfi szerint a felmondását követően S.C. kérte meg egy barátjá, K.A.-t, hogy töltse fel a videót az internetre. Utóbbiról Szente azt mondta: régi ellenségek, videó is van arról, hogy K.A. fegyverrel fenyegeti. Szente Attila felháborítónak tartja ugyanakkor, hogy megvágott videóval próbálják befeketíteni. Elmondása szerint éppen egykori kollégája, S.C. volt az, aki arra biztatta, hogy pofozza meg a bliccelőt. Az eredeti videót itt tekintheti meg:

Szente Attila az esetről elmondta: azon a napon az ellenzőrzésük során öt személyt találtak jegy nélkül a marosvásárhelyi Meggyesfalvi negyedre tartó buszon. Kettőt büntetés kifizetésére köteleztek, és hagyták tovább közlekedni, a többiek arra hivatkoztak, hogy nincs pénzük, őket leszállították. Ekkor intett be az egyik személy Szentének, aki ezen felháborodott, nyomába eredt. A nála levő viperaáról Szente elmondta: korábban a Meggyesfalvi negyedben vertek már meg jegyellenőrt, veszélyes szakma az, hiszen hajnaltól estig, pénzzel állnak az útszélen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?