Ököllel büntette a jegyellenőr a kolozsvári potyázót

A tanúk szerint a buszra jegy nélkül felszállt fiatalt azért bántalmazta fizikailag a kolozsvári ellenőr, mert nem volt nála jegy. Azazhogy, jegy is volt nála, csak nem ő vásárolta, hanem az egyik utas adta át neki.

A buszon figyelő két agresszív ellenőr úgy gondolta, mégis meg kéne büntetni a fiatalembert, és a következő megállónál leszállították és lökdösni kezdték.

„Az ellenőrök megszorították a nyakát, és nekitaszították az újságosbódénak. Közben néhány várakozó idős hölgyet is meglökdöstek véletlenül, aztán mikor látták, hogy a kamera lefilmezte őket, lecsillapodtak" - részletezte egy szemtanú az rtv.net-nek.

busz buntetes„Valóságosan nekiugrottak szegény fiúnak. Én a nővéremmel a megállóban ültem, és mind a hárman nekünk estek, csaknem a földre taszítottak, és az egyikük vén kocának nevezett. Hát így viselkedik egy ellenőr?! Az anyja lehetnék, az érzéketlennek" - számolt be egy felháborodott asszony.

Az ellenőrök tagadták az esetet, azt mondták, verekedésről szó sem volt. "Mindössze annyi történt, hogy egy szabálytalankodó meg akart lógni, mi pedig nem engedhettük. Azért akartuk elkapni, hogy elvigyük a rendőrségre. Erre mindenki nekünk ugrott, hogy semmi jogunk nincs ezt tenni, és mi vagyunk a hibásak. Nekik nincsenek kötelességeik? Jogaik bezzeg vannak. Nem volt itt semmilyen verekedés" - erősködött az egyik ellenőr.

A Kolozsvári Közszállítási Vállalat (RATUC) az ügyben vizsgálatot indított. Ha kiderül, hogy az ellenőrök hibáztak, akár el is bocsáthatják őket munkahelyükről.

A fiatalember egyike lehetett azoknak, akik önhibájukon kívül kénytelenek felszállni jegy nélkül a tömegközlekedési eszközökre, miután 20/21 órakor bezárnak a jegyárus bódék.

 

Kimaradt?