Ismét kórházba juttattak egy embert a medvék Hargita megyében

„Nyolc medve volt a kukoricásban!” - meséli a 47 éves, csíkkarcfalvi Prezsmer Zoltán, akit szerda délután medve támadott meg, és több harapott sebbel került be a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba.

Hargita Megye Tanácsa sajtóirodájának közlése szerint a medvetámadás elszenvedője kerékpárjával hazafele tartott Karcfalván, amikor a kukoricásból négy medve bukkant fel. Az ijedségtől elesett, három medve elfutott, de egy jól megtermett nagyvad utána lódult, és megharapta a combján és a fenekén. Az áldozat a fájdalmas találkozás körülményeit videóban meséli el:

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a szerdai medvetámadás után azonnal kérte Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi minisztert, hogy a napokban több felcsíki kérés negatívan volt véleményezve, ezeket mind értékeljék újra, és ebben az esetben is a sürgős beavatkozást hagyják jóvá.

„Felvettük a kapcsolatot az érintett vadásztársulással, amely szerda este kiszáll a helyszínre, csütörtök reggel pedig leadják a szükséges iratcsomót a veszélyes medve kilövésére – nyilatkozta a megyeitanács-elnök. – Itt van az ősz, ezért az elmúlt évek tapasztalatai szerint ebben az időszakban megszaporodnak a kukoricások környékén a medvetámadások. Szükség van a mielőbbi megelőzési kvótára, hogy lehessen a hasonló eseteket megelőzni, hisz emberi életek forognak veszélyben.”

Borboly Csaba fontosnak tartja, hogy megyei nagyragadozós munkacsoport is mielőbb megkezdje tevékenységét, addig is, amíg az országos cselekvési terv gyakorlatba lesz ültetve, helyi szinten meg kell hozni a szükséges és lehetséges intézkedéseket az emberi életek védelmében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?