Medvék tartják rettegésben a csíkszeredai Mikó utca lakóit

Szombaton reggel két medve is behatolt a csíkszeredai András Hunor családi házának udvarára, aki a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szomszédságában, a Mikó utcában lakik. Két kiskorú fia rendszeresen a kertben játszik, szerencsére a család kutyái elkergették a betolakodó medvéket.

„Bennem van a félsz, hisz két kisfiam van, nem merem lassan kiengedni őket a saját udvaromra se. Komoly tragédiák is történhetnek, ha nem hoznak mihamarabb konkrét intézkedéseket! Nagyon gyors és kemény lépéseket kell meghozni, nem kell megvárni, hogy tragédia történjen” – elevenítette fel a történteket András Hunor.

A Mikó utcai lakói félnek, nem érzik biztonságban családjukat, gyerekeiket. Abos Éva, aki szintén a Mikó utcában lakik elmondta ez az első év, amikor egész nyáron rettegésben teltek a napok a medvék gyakori jelenlététől. Nem egyedi a mai eset, elmondása szerint 5-6 különböző medvét is megfigyeltek már a környéken, és már utcagyűlést is tartottak a tarthatatlan helyzet miatt. Jövő héten petíciót intéznek a helyi és a megyei tanácshoz, a minisztériumhoz, hogy szállítsák el a medvéket, hisz sok a kisgyerek, és az iskola megkezdése előtt biztonságban szeretnék őket tudni.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azt nyilatkozta, hogy szeptember 3-ra, hétfőre kihallgatást kért Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi minisztertől, hogy a múlt hónapban a Tusnádfürdőn megfogalmazott javaslatokat tudják kiértékelni és véglegesíteni.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?