Egyszerre három medve bukkant fel Csíkszeredában

Három medve hatolt be szerda késő este Csíkszereda területére. A nagyvadak a Hunyadi János utcába, a volt traktorgyár környékén bukkantak fel. A csendőrök visszazavarták őket az erdőbe.

A Hargita megyei csendőrség szóvivője, Gheorghe Suciu a Maszolnak elmondta, hogy szerda este, valamivel éjfél előtt riasztották őket egy lakossági bejelentés alapján a Kalász negyedbe. „A 112-es számon egy polgár jelezte, hogy egy medvét látott a volt traktorgyárnál. Amikor a csendőrök a helyszínre érkeztek, kiderült, hogy nem is egy, hanem három medve bóklászott a környéken” – mondta el a szóvivő.

Gheorghe Suciu tájékoztatása szerint a nagyvadakat rövid időn belül sikerült visszazavarni a városszéli erdőbe. A szóvivőtől megtudtuk, hogy az éjszaka folyamán, 1.30 körül Tusnádfürdőre is riasztották őket, ahol egy magánház udvarára hatolt be bocsaival egy anyamedve. Ezeket az állatokat is elzavarták a településről.

Az utolsó riasztást 6.30-kor kapták: a tusnádfürdői kemping őre jelezte, hogy egy sérült medve fekszik az Olt mellett. A helyszínre érkező csendőrök értesítették az esetről a vadásztársulatot. "A medve életben volt, de mozdulatlanul feküdt a folyó mellett, a teste egy része a vízben volt. A vadászok fogják elszállítani" - tájékoztatott Gheorghe Suciu.

Mint korábban írtuk, alig több mint egy hete gy csíkszeredai ház, majd egy iskola udvarára hatolt be egy medve. A nagyvadat Octavian Goga Főgimnázium udvarán kilőtték.

Kapcsolódók

Kimaradt?