Életfogytiglanit kapott a szatmári hármas gyilkosság elkövetője

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték első fokon azt a Szatmár megyei férfit, aki tavaly novemberben brutális kegyetlenséggel ölte meg szüleit és nagymamáját.

A döntés nem végleges, Răzvan Rentea fellebbezhet a nagyváradi fellebbviteli bíróságon.

Az utolsó tárgyaláson, augusztus 17-én, az utolsó szó jogán is ártatlannak vallotta magát, azzal vádolva az ügyészeket, hogy a vádiratban felsoroltak egy film forgatókönyvéhez hasonlítanak és nem igazak.

Mint írtuk, a hármas gyilkosság 2017. november 24-én történt a Szatmár megyei Apán. A vád szerint Răzvan Rentea szokatlan kegyetlenséggel ölte meg anyját, apját és a nagymamáját. Az indíték a jómódú szülei pénze lehetett. Holttestükre egy rokon bukkant rá egy nappal a gyilkosság után az udvaron, amikor betért hozzájuk, és értesítette a rendőrséget.

Răzvan Rentea végig jelen volt a helyszínelésen is. Az ügyészek gyanúját az keltette fel, hogy nagyon érdekelték a nyomozás részletei. Különböző ürügyekkel be akart menni a szülei házába a helyszínelés ideje alatt, elképzelhető, hogy bűnjeleket próbált volna eltűntetni. Ugyanakkor az alibije sem volt rendben.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?